top of page

Samenwerkingen

Alleen zijn en werken vind ik fijn, maar samenwerken en samen nieuwe dingen creëren vind ik ook zo gaaf om doen! Graag werk ik samen met andere mensen. Ik geloof dat door te delen en elkaar te inspireren er vaak nog mooiere dingen ontstaan, dan wanneer ik alleen achter mijn tekentafel blijf zitten (letterlijk en figuurlijk). 

OLLYWOOD surfboards logo

Zo begon de samenwerking in 2020 met Olaf de Vries. Tijdens het volgen van zijn geweldige workshop (ik bouwde mijn eerste surfboard onder zijn supervisie) vroeg hij me of ik 'een deel van mijn tijd' wilde besteden aan het duurzamer maken van zijn merk, een verlengstuk van de boards. Na drie goede gesprekken voelde ik 'ja!'

Samen hebben we 'oLLygoods' opgericht, een verlengstuk van 'Olly' zijn merk Ollywood Surfboards uit Scheveningen

Momenteel zijn er een aantal producten verkijgbaar met de unieke tekeningen van Olaf de Vries zelf. De digitale uitwerking is mijn verantwoordelijkheid.

Atelier Sand logo

In de zomer van 2021 kwam Suus van Atelier Sand op mijn pad.

'Hey Marleen, wat een toffe site heb je en al die winkelmandjes op Instagram enzo,...heb je die zelf gemaakt?' Het antwoord is 'ja, dat heb ik zelf gedaan met hulp van Wix (online platform)'

Suus runde al ruim twee jaar een succesvol bedrijf, maar het enige wat nog ontbrak was een website. We hebben samen haar plan uitgewerkt en haar webshop is nu springlevend!

Mede door het maken van deze site kwamen we op een nieuw idee. Ik was ineens aan het tekenen op reststukken leer. Leer om te integreren in haar fannypacks in dit geval. In de zomer van 2022 zijn we samen ook op aan aantal (kunst) markten gestaan. Eigenlijk zijn we nu een soort collega's :)).

Ester Creative Management logo

Ester Willems kwam in het najaar van 2021 bij mij met de vraag of ik haar eerste verhaal kon ondersteunen met illustraties. Te gek! Vooral omdat ik diezelfde middag bij haar was en foto's nam van de eenhoorns van haar dochter, om een keer te tekenen. Wat een mooi kind en zo gevoelig.... stiekem ben ik dat ook ;). Ester deelde haar eerste opzet van haar verhaal met me en ik heb haar woorden kunnen omzetten naar illustraties die bij haar verhaal passen. Een samenwerking op haar en mijn manier.

Heerlijk om te doen! Volg deze link om het verhaal gratis te downloaden: https://estercm.nl/shop/downloadbare-pdf/pdf-fiene-en-de-maaneenhoorn/

De oplichterspraktijk logo

In Februari van 2022 werd ik benaderd door Kelly van Rossum

Toen Kelly mij heel erg enthousiast vroeg om een samenwerking aan te gaan voor een kunstwerk voor haar expositie was ik mega enthousiast. Ik vroeg Kelly om elkaar de volgende dag te bellen; zo kreeg ik meer gevoel. We spraken enthousiast over ons werk en allerlei dingen. Kelly werkt voor Edding en was zodoende via Instagram met mijn werk in aanraking gekomen.

Na een week denken dacht ik ‘ok misschien toch beter niet’….maar daar kwam Kelly; ‘mijn vriend dacht aan een Kameleon’….WOW! Voor mij was dit Karma! Karma Chameleon. Zo is het bedoeld en nu wordt het iets van ons samen. Net als ik weer dicht bij mijn gevoel kom en het liefst wil vluchten is daar het antwoord; Kameleon; mijn prooi! Dus recht op dit doel af. Ik pak mijn potlood en begin te schetsen. De lijn vloeien daarna in razend tempo op mijn papier. 'Dit is zo bedoeld'!

Klik hier voor het resultaat en de symboliek.

Tijdens een trip door North Devon en Cornwall reed ik samen met Mark langs een prachtige plek van 'National Trust', waar buiten een aantal Belly Boards stonden opgesteld. Ik bleef staan en Mark zei rustig 'you might as well pull over, because there is kind of a line of cars behind us, haha'. Als je de smalle weggetjes in Engeland een beetje kent, kun je voorstellen hoe dit eruit zou hebben gezien....

Ik kocht een mooi souvenir hier; een houten bellyboard. We stonden te praten met Andy en zoals dat soms gaat, waren we met elkaar aan het kletsen alsof we elkaar al jaren kenden. Ik gaf Andy mijn kaartje en zei; 'kijk, dit maak ik'. Gekscherend zei ik dat ik best eens een op een van de bellyboards wilde tekenen. Andy zei toen 'As in a collab you mean?'

De volgende dag stuurde Andy en ik elkaar op hetzelfde moment een berichtje en we reden op de weg terug vanuit Widemouth bij hem langs en zo nam ik een bellyboard mee, welke ik ging betekenen voor hem.

Dit resulteerde in 1 origineel board; FUNN belly board en nog een ander exemplaar voorzien met prints van een aantal van mijn tekeningen, te zien op de Cruel & Curious in het laatste weekend van september 2022. Mijn gedachte was uit gekomen; mijn tekeningen geëxposeerd op de prachtige houten Banyan Belly Boards.

Klik hier voor het hele verhaal, foto's en het vervolg van onze samenwerking.

In het voorjaar van 2022 benaderde Peter mij van Pete's Surfboards. Hij had via via mijn site gezien en was op zoek naar een illustrator voor een customized board voor een van zijn klanten.

Ragnar (de klant ;) ) had een duidelijke wens. Het moest iets zijn met een potvis, gerelateerd aan de helaas nog steeds voortdurende walvisvangst. Een gemene potvis met humor!

Er gingen een paar proefschetsen op en neer en ineens was het raak!

Cachalote is zijn naam! De tekening heb ik met de hand getekend en toen gedigitaliseerd. Vervolgens heeft Peter deze opgestuurd naar Boardlams en zo is deze geprint op glassfiber in Californië en uiteindelijk verwerkt in Ragnar zijn board.

Klik hier voor de tekening en het resultaat! 

​​Ik ben zo trots en blij dat ik met mooie mensen mag werken. Ik krijg er energie van en het geeft zoveel inspiratie en plezier!

Bedankt co-creators! Jullie vullen mijn creatieve avontuur aan! Op naar meer van dit!

 

bottom of page